Witajcie!
Przyzwyczajcie się do takich widoków i sytuacji. TAK! TAK! Wiem co piszę.
Jak wasi mądralińscy z wiejskiej przepchną przepis o tym, że pieszy ma pierwszeństwo jeszcze zanim wejdzie na przejście dla pieszych to dopiero będzie żniwo.
Boże, niech się opamiętają!!!
Karać kierowców jak nie widzi pieszego to do okulisty i prawo jazdy od nowa zdawać
Mnie w szkole uczyli: spojrzy w lewo, potem w prawo, potem znowu w lewo. Nic nie jedzie to przechodzę.
Nawet jeśli przechodzę na przejściu i zatrzyma się samochód to i tak sprawdzam czy samochód na pasie obok też się zatrzyma.
Przede wszystkim zacząć robić dobrze oznakowane przejścia dla pieszych wzorem takich przejść jest Kleszczów, a druga sprawa gdzie rozum wprowadzać przepis, że pieszy ma pierwszeństwo.Na logikę szybciej zatrzyma się pieszy, czy auto!!!
Dziewczyna chciała sobie polepszyć w Polsce i zginęła szkoda słów jeszcze na pasach całe życie przed sobą karać, karać i jeszcze raz karać
Najzabawniejszy jest wysyp expertow jakie to prawo powinno być kto zawinił kogo wybatorzyc ehh....znafcy
Dawniej wszędzie trabiono rozgladaj się zanim wejdziesz na jezdnię. Obecnie prawie wcalę się o tym nie mówi. Ja wiem że tu jest wina kierowcy, ale każdy kierowca wie jak to jest w nocy kiedy mija się z innym autem oślepiany jego światłami. Człowiek zawsze przegra w starciu z samochodem, dlatego przechodząc przez jezdnię zawsze trzeba zakładać że kierowca nadjeżdżającego auta może nas nie widzieć dla dobra samego siebie
Ty chyba na zachodzie słońca byłeś jeśli piszesz o takich przepisach
Nieuchronność kary... Nie za przestępstwa najcięższe, za każde, nawet za z pozoru najmniejsze wykroczenie naruszające zasady bezpieczeństwa ruchu drogowego. W tym miejscu pytam: widział ktoś z was ostatnio policjanta na drodze? Nie licząc kolizji, wypadków i jakichś bzdurnych akcji, typu "znicz"? Kierowcy wiedzą, że są bezkarni i robia co chcą.
Sprawca, zgodnie z przepisami, oczywiście zwolnił przed przejściem dla pieszych i zachował szczególną ostrożność...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!